DSC_5928.jpg

Onderhoud

Of uw auto nu hartstikke nieuw is of een al wat ouder exemplaar: elke auto heeft onderhoud nodig. Op die manier voorkomt u dat er onverwachte reparaties aan uw voertuig nodig zijn en bespaart u tegelijkertijd ook nog eens op de kosten. 

Hoe vaak is onderhoud aan uw auto nodig?

Over het algemeen geldt dat een auto minimaal een keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Diverse onderdelen dienen regelmatig gecontroleerd te worden. De auto’s van tegenwoordig geven vaak ook zelf aan (via meldingen op het dashboard) dat ze onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of het verstrijken van een jaar na de vorige controle van de auto. Houd de meldingen van uw auto dus goed in de gaten en zorg dat u op tijd kiest om de auto een onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Is uw auto ook aan de APK toe? Dan kunt u deze werkzaamheden bij ons ook prima met elkaar combineren.

Alle reparaties bij Banden & Wielen Centrale worden volgens de voorschriften van de fabrikant uitgevoerd. Van remblokken of een kleine beurt tot de vervanging van uw distributieriem of koppeling, onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat u weer snel en veilig de weg op kunt. Wij staan 6 dagen per week voor u klaar met up-to-date diagnose-apparatuur en het modernste gereedschap. Banden & Wielen Centrale is merkonafhankelijk, u kunt dus met iedere auto bij ons terecht voor een eerlijk advies,reparaties en onderhoud.

Banden & Wielen Centrale maakt alleen gebruik van onderdelen van O.E. (Original Equipment) kwaliteit. Dit wil zeggen dat deze onderdelen aan de strenge kwaliteitseisen van de autofabrikanten voldoen, bekende merken die wij voeren zijn o.a. Mann, Bosch, Jurid, Textar, Bosal, Monroe en Brembo. Wij gebruiken altijd de hoogwaardige motorolie van Texaco, al jaren de absolute top in smeermiddelen.

Onderhoud elektrische voertuigen

Het wordt steeds aantrekkelijker om over te stappen naar elektrisch rijden. Vanwege verschillende voordelen zoals overheidssubsidie, dalende aanschafkosten en snellere en meer laadpunten kiezen steeds meer mensen voor deze auto’s. Elektrische en hybride auto’s (die ook wel e-voertuigen worden genoemd) hebben ander onderhoud nodig dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Gaat het om een hybride auto, dan zit er in elk geval nog wel een (compacte) verbrandingsmotor in. Een elektrische auto heeft alleen maar elektronische componenten. U moet dan denken aan accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren. Hierdoor zijn er minder bewegende (en dus slijtbare) onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten. Toch zijn er evengoed zaken die periodiek gecontroleerd moeten worden. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat bijvoorbeeld uit het vervangen van de interieurfilter en remvloeistof. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd worden. Ook moet de software geregeld geüpdatet worden. 

Met onze opgeleide monteurs, kennis en expertise, juiste data en modernste apparatuur in huis zijn wij ook klaar voor vakkundig onderhoud en reparaties aan hybride en elektrische voertuigen.