DSC_5908.jpg

Aircoservice

Kunt u zich autorijden zonder airconditioning nog voorstellen? Net als alle andere onderdelen van een auto moet ook de airco regelmatig onderhouden worden. Als de airco van uw auto goed werkt, heerst er een aangename temperatuur in de auto en wordt ook de luchtvochtigheid goed geregeld. Bovendien zorgt het ervoor dat de ramen van uw auto in de winter niet beslaan. En dat er geen ongewenste geuren in uw auto blijven rondhangen. 

Laat uw airco goed werken

Elke airco bevat een koudemiddel en dat zorgt ervoor dat de airco zijn werk goed kan doen. Maar wist u dat bij normaal gebruik het systeem koudemiddel verliest? Dat houdt dus in dat elke airco na verloop van tijd minder goed gaat koelen. Bovendien zorgt het koudemiddel ervoor dat alle draaiende onderdelen gesmeerd worden. Ontsnapt er te veel koudemiddel, dan is het gevolg dat de airco droogloopt. U heeft dan een dure reparatie nodig. Om dat te voorkomen, is het altijd verstandig om uw airco regelmatig te laten onderhouden.

De meeste automerken schrijven minimaal  eenmaal per 4 jaar onderhoud aan de airco voor, dit om een koele en fris ruikende auto te garanderen, maar ook om zeer kostbare reparaties te voorkomen.

Bij een aircoservice wordt het resterende koudemiddel gerecycled, waarna het complete systeem gereinigd wordt en er een lekdetectietest wordt uitgevoerd. Als alles oke is wordt het systeem afgevuld met de hoeveelheid r134a koudemiddel en olie, voorgeschreven door de fabrikant. Hierna wordt de airco door onze monteur getest op een goede werking.

De gehele aircoservice duurt ongeveer 45 minuten en ook hier geldt weer: ''klaar terwijl u wacht''

Mocht de werking van het aircosysteem na het vullen van het systeem niet goed zijn dan zullen wij kosteloos een diagnose stellen en bij eventuele reparaties het systeem hierna weer vullen.