Banden bestellen of een afspraak inplannen?

Plan nu een afspraak of ga naar de webshop.

 • De Bandenspecialist
 • APK klaar terwijl u wacht
 • Voor al uw voertuigonderhoud
 • Alle merken leverbaar tegen de beste prijzen

Velgen

Lichtmetalen velgen zijn vanaf de start in 1994 een specialisme van ons bedrijf dat gaat van zeer exclusief tot zeer betaalbaar. Duidelijke advisering over wat past onder een auto zowel optisch als technisch, zodat uw auto de gewenste uitstraling en een verbeterd rijgedrag krijgt.

Na een gedegen aankoopadvies worden de banden met de groots mogelijke zorg op uw nieuwe velgen gemonteerd. Met onze montage-apparatuur monteren wij probleemloos wielen tot en met 24 inch. Bij het balanceren meten wij niet alleen de onbalans in een band/wiel combinatie maar ook de zijdelingse slag en de hoogteslag. Al deze waardes moeten aan onze normen voldoen alvorens de wielen gemonteerd worden. Dit garandeert een heerlijk trillingvrij weggedrag.

Met onze montagemethodes en hightech apparatuur onderscheiden wij ons zeer nadrukkelijk in de markt,  kwaliteit leveren verkoopt!

Alle verkrijgbare merken zijn door ons tegen aantrekkelijke prijzen te leveren, mocht de door u gewenste velg niet in ons bestelsysteem naar voren komen neem dan contact met ons op en wij sturen u binnen 1 werkdag een passende offerte eventueel met banden. 

Velgenshop

Veelgestelde vragen:

Wat is de maximum velgmaat die op mijn auto past? 

In de configurator van onze velgenshop kunt u uw auto selecteren. Het programma geeft dan automatisch de maximale velgmaat, breedte en ET-waarde aan. 

Welke bandenmaat past op mijn auto/nieuwe velgen? 

In onze velgenconfigurator worden ook alle mogelijke bandenmaten weergegeven. Mocht u hiervan af willen wijken neem dan eerst contact op met de Banden&Wielen Centrale.

Zijn alle velgen winterproof/bestand tegen zout? 

Nee wielen met gepolijste of verchroomde delen zijn in de regel niet winterproof. U kunt de winterwielen herkennen aan het sneeuwvlokteken bij de foto in onze velgenshop. 

Wat is de ET-waarde? 

Et-waarde is de afstand in mm van de achterzijde van het hart van het wiel tot het denkbeeldige midden van het wiel. Hoe hoger de ET-waarde des te meer het wiel naar binnenvalt, hoe lager de ET-waarde des te meer komt het wiel naar buiten.

Ik wil afwijkende maten wielen gaan monteren kan dit? 

Dit verschilt per auto, het beste kunt u even langskomen bij de Banden&Wielen Centrale zodat wij ter plekke kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Kan ik onder mijn auto spacers monteren? 

Op zich is hier niets mis mee mits de spacers en bouten van goede kwaliteit en pasvorm zijn.Belangrijk is dat het wiel blijft dragen op de naaf en niet op de wielbouten. Banden&Wielen Centrale adviseert om Eibach spacers te monteren.

Ik wil mijn auto voorzien van een sportonderstel, wat zijn de mogelijkheden? 

Banden&Wielen Centrale is dealer van Eibach veren en Bilstein schokdempers. Deze 2 merken vormen de absolute top als het gaat om rijcomfort, looks en wegligging. Vele set-ups zijn mogelijk op dit gebied, bezoek onze showroom en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. 

Welk bandenmerk moet ik monteren? 

Aan de hand van uw bandenmaat kunt u in onze webshop terecht voor een zeer breed assortiment banden, van Budget tot de absolute topmerken. Wilt u graag extra advies alvorens tot aanschaf over te gaan dan kunt u ons altijd even bellen 0412-646444 of mailen : info@bandenwielencentrale.nl

 

Waarom kiest u ons

 • Alle merken tegen scherpe prijzen
 • Gedegen advies
 • Korte levertijden vaak
  1 of 2 werkdagen
 • Opslag voor uw
  winter- & zomerset
 • Hightech montage
  apparatuur voor een
  trillingvrij weggedrag
  (o.a. Hunter 9700)
Offerte aanvragen »

Onze merken