Banden bestellen of een afspraak inplannen?

Plan nu een afspraak of ga naar de webshop.

 • De Bandenspecialist
 • APK klaar terwijl u wacht
 • Voor al uw voertuigonderhoud
 • Alle merken leverbaar tegen de beste prijzen

APK

Bij een APK wordt uw voertuig gecontroleerd op alle punten die met veiligheid en milieu te maken hebben. Bij de Banden&Wielen Centrale wordt uw auto door een RDW erkende keurmeester onafhankelijk gekeurd. Eventuele afkeurpunten kunnen door onze ervaren monteurs vakkundig hersteld worden. Herkeuring bij afkeur is altijd gratis!

De APK duurt ongeveer 30  minuten en is op afspraak "klaar terwijl u wacht". De koffie staat klaar in onze comfortabele wachtruimte met wifi, tv en natuurlijk de krant. Liever even shoppen? Ons bedrijf ligt op 300mtr van Albert Hein en het winkelcentrum!

Waarom APK keuren bij de Banden&Wielen Centrale?

 • Merkonafhankelijke eerlijke keuring van uw voertuig.
 • Klaar terwijl u wacht (op afspraak 30 minuten).
 • Geen verplichting tot reparatie in onze werkplaats.
 • Herkeuring binnen 2 weken gratis.
 • Alle merken welkom.
 • Afspraak vaak al dezelfde dag mogelijk.
 • Bij reparatie altijd duidelijke prijsopgaaf vooraf.

 

Veelgestelde vragen:


Wordt er tijdens de APK ook onderhoud verricht?

Nee de APK richt zich op het milieu- en veiligheidsaspect van uw auto. Voertuigonderhoud volgens de voorschriften van de fabrikant blijft dus nodig. Onze medewerkers adviseren u graag hierover.

Vanaf welke datum kan ik mijn auto laten keuren met behoud van dezelfde vervaldatum?

Uw mag maximaal 2 maanden van tevoren keuren met behoud van de originele vervaldatum. U kunt eenvoudig uw APK vervaldatum controleren met de tool aan de rechterzijde van deze pagina.

Wat houdt een steekproef in?

Bij ongeveer 3% van de keuringen verricht de RDW een steekproef. Dit houdt in dat uw auto door een RDW-keurmeester nogmaals wordt gecontroleerd. U bent wettelijk verplicht om hier aan mee te werken.

 Kan ik ook op zaterdag een afspraak maken voor APK?

Helaas is een APK op zaterdag niet mogelijk. Voor het verrichten van een APK dient het voertuig te worden afgemeld bij de RDW. Dit is alleen mogelijk op werkdagen tussen 8.30u en 17.00u.

Wat is de boete voor een verlopen APK?

De boete voor een verlopen APK bedraagt momenteel €137-. Ongeveer 2 maanden na het verlopen van uw APK ontvangt u deze automatisch via het CJIB.

Wanneer heb ik recht op een gratis herkeuring?

U heeft binnen 2 weken na keuring altijd recht op een gratis herkeuring. Ook als uw auto elders ter reparatie is aangeboden. Ook bij herkeuringen kunt u het beste een afspraak maken.

 

 

 

 

 

 

 

Plan online uw APK

Afspraak maken »

APK Datum

Wanneer moet u uw auto weer laten keuren?

Datum opvragen »

Onze merken