Banden bestellen of een afspraak inplannen?

Plan nu een afspraak of ga naar de webshop.

  • De Bandenspecialist
  • APK klaar terwijl u wacht
  • Voor al uw voertuigonderhoud
  • Alle merken leverbaar tegen de beste prijzen

Trekhaken

De Banden&Wielen Centrale Oss is aangesloten bij Trekhaakcentrum.nl

Dit is de grootste landelijke keten van trekhaakspecialisten. Hiermee zijn wij verzekerd van actuele kennis en de scherpste prijzen op het gebied van trekhaken. Ook het elektronisch programmeren van de trekhaak van uw voertuig behoort tot ons pakket.

Door de grote aantallen trekhaken die wij monteren voor dealers en particulieren mogen wij ons met recht de trekhaakspecialist van de regio noemen.

Tijdens de montage van een trekhaak is er gratis vervangend vervoer beschikbaar.

Klik op de button aan de rechterzijde voor een prijsopgave van uw trekhaak.

 

Veelgestelde vragen:

 

Wat is een vaste, wat een afneembare en wat een wegklapbare haak?

Bij een vaste trekhaak is de kogelstang rechtstreeks met het frame verbonden en steekt daardoor altijd zichtbaar onder en achter de auto uit. Bij een afneembaar systeem kunt u diezelfde kogelstang demonteren door middel van een automatisch versluitmechanisme. Bij een wegklapbare haak blijft de kogelstang verbonden met de auto maar kan deze uit het zicht worden weggedraaid.

Ik heb parkeersensoren in de achterbumper, welke trekhaak moet ik nu kiezen?

In veel gevallen is een combinatie van sensoren en een vaste haak gewoon mogelijk. De  Banden&Wielen Centrale kan met een simpel testje bij uw auto bepalen of dit mogelijk is. Hiervoor kunt u zonder afspraak langskomen in onze showroom. 

Welke trekhaak moet ik kiezen?

De maximale treklast wordt in de regel door de auto zelf bepaald (zie uw kentekenbewijs). De keuze voor een trekhaak is dus meestal een persoonlijke waarbij het uiteindelijk gebruik en esthethische overwegingen vaak een rol spelen.

Welk merk trekhaak gaat u monteren onder mijn auto?

De Banden&Wielen Centrale is leverancier van alle bekende merken. Alle trekhaken die wij monteren voldoen aan de Europese goedkeuringseis EC94/20. Het merk dat onder uw auto komt hangt af van factoren als beschikbaarheid, prijs en pasvorm. Wanner u een voorkeur heeft voor een specifiek merk is dit natuurlijk mogelijk. U kunt dit aangeven op uw aanvraagformulier.

Moet ik mijn auto met trekhaak laten keuren?

Nee dit was vroeger zo. Op het kentekenbewijs van uw auto staat het maximum trekgewicht, de trekhaak zelf is een Europees goedgekeurd artikel. 

Moet ik met mijn auto na montage nog terug naar de dealer? 

Nee, de Banden&Wielen Centrale verzorgt de complete montage van de trekhaak dus ook het inprogrammeren van extra software om de aangesloten kabelset probleemloos te laten functioneren.

Kan en mag er een trekhaak op mijn elektrische of hybride auto?

Elektrische of hybride auto's zijn niet gehomologeerd voor trekhaakgebruik, dit betekend dat u met deze auto's niets mag trekken. Op uw kentekenbewijs staat bij trekgewicht dan ook (-). Om met een elektrische auto wel fietsen mee te kunnen nemen zijn er speciale dragers ontwikkeld. Neem contact op met de Banden&Wielen Centrale voor de mogelijkheden.  

Hoe zit het met trekhaken voor auto's met een milieulabel en/of een gereduceerd bijtellingspercentage? 

Om de hierboven bedoelde auto's te laten voldoen aan emissiewaarden zijn er vaak allerlei trucs door fabrikanten en importeurs uitgehaald. Een veelgebruikte maatregel is het toegestane trekgewicht bij homologatie op nul te zetten. Dit kunt u zien op uw kentekenbewijs. Neem in dit geval contact op met de Banden&Wielen Centrale voor een juist advies.

Hebben jullie ook een trekhaak voor mijn camper? 

De Banden&Wielen Centrale kan uitsluitend trekhaken aanbieden voor campers gebouwd op een origineel fabriekschassis. Neem contact op met de Banden&Wielen Centrale voor een juiste beoordeling van uw camper en een passende offerte

 

Waarom kiest u ons

  • Ervaren monteurs die bijna dagelijks trekhaken monteren
  • Inprogrammeren trekhaak in de voertuigsystemen geen probleem
  • Korte levertijden
  • Gratis vervangend vervoer bij
    montage
Wat kost mijn trekhaak »

Onze merken