Banden bestellen of een afspraak inplannen?

Plan nu een afspraak of ga naar de webshop.

 • De Bandenspecialist
 • APK klaar terwijl u wacht
 • Voor al uw voertuigonderhoud
 • Alle merken leverbaar tegen de beste prijzen

Aircoservice

Ook voor onderhoud aan uw Airco bent u bij de Banden&Wielen Centrale aan het goede adres.

De meeste automerken schrijven minimaal  eenmaal per 4 jaar onderhoud aan de Airco voor, dit om een koele en fris ruikende auto te garanderen, maar ook om zeer kostbare reparaties te voorkomen.

Uw Airco verliest namelijk door kleine lekkages en verdamping  ongeveer 10% koudemiddel per jaar.

Hierdoor wordt de werking van de Airco langzaam minder en kan er extra slijtage optreden.

Bij een Aircoservice wordt het resterende koudemiddel  gerecycled , waarna het complete systeem gereinigd  wordt en er een lekdetectietest wordt uitgevoerd. Als alles okee is wordt het systeem afgevuld met de hoeveelheid r134a koudemiddel en olie  voorgeschreven door de fabrikant. Hierna wordt de airco door onze monteur getest op een goede werking.

De gehele Aircoservice duurt ongeveer 45 minuten en ook hier geldt weer : ''klaar terwijl u wacht!''

Mocht de werking van het Aircosysteem na het vullen van het systeem niet goed zijn dan zullen wij kosteloos een diagnose stellen en bij eventuele reparaties het systeem hierna weer vullen.

Klik op de link aan de rechterzijde voor een Online Afspraak voor uw Airco.  

Veelgestelde vragen:

Kan ik mijn airco heel het jaar gebruiken?  

Ja, wij raden dit zelfs aan. De ramen zullen sneller ontwasemen, uw omgevingslucht is gezonder en uw aircosysteem functioneert beter door regelmatig gebruik.  

Mijn airco is defect, wat gaat dit kosten?  

De meeste Aircosytemen schakelen uit door een gebrek aan koudemiddel. Dit is met een complete Aircoservice, waarbij het systeem opnieuw afgevuld wordt, op te lossen. De kosten hiervoor bedragen €85-. Mocht uw airco na onderhoud niet functioneren dan gaan we het systeem voor u controleren en krijgt u geheel vrijblijvend en gratis een prijsopgave voor reparatie.  

Kan ik zo langskomen voor een Aircoservice?  

Ja, u bent natuurlijk van harte welkom. Indien onze apparatuur niet in gebruik is gaan we meteen met uw auto aan de slag. Om ervan verzekerd te zijn dat u meteen aan de beurt bent kunt u de handige link aan de rechterzijde gebruiken of even bellen voor een afspraak : 0412-646444.  

Uit mijn Airco komt een muffe lucht, wat kan ik hier aan doen?    

Deze geur wordt veroorzaakt door de verdamper van uw Airco waarop zich bacterien en schimmels hechten. Dit probleem kan bij de Banden&Wielen Centrale opgelost worden door de verdamper met speciale middelen te reinigen. Indien u uw auto brengt voor Aircoservice vermeld dan duidelijk dit probleem. Ook een vervuild pollenfilter (indien aanwezig) kan mede de oorzaak zijn van de vervelende geur in uw auto. Ook deze is eenvoudig te vervangen.  

Kan ik wachten met Aircoservice totdat mijn auto niet meer koel wordt? 

Nee dit is zeker niet aan te raden. Indien uw Airco onder of tegen de minimale vullingsgraad aanzit kan er vocht in het systeem komen. Dit kan weer corrosie veroorzaken; met als gevolg dure reparaties die met regulier onderhoud voorkomen hadden kunnen worden.

 
 

Waarom kiest u ons

 • Erkend Aircospecialist met de modernste Texa apparatuur
 • Voor een heerlijk
  koele en frisse auto
 • Voorkom dure
  reparaties aan uw
  Aircosysteem door
  regelmatig
  onderhoud.
 • Bij eventuele
  reparaties scherpe
  prijzen voor onderdelen.
 • Klaar terwijl u wacht
Afspraak maken »

Onze merken